Utfordrende og spennende!

Noen ord tra trenerne til 1. divisjon før sesongstart! 

Petter Kjærnes og Roar Søhus 

 

Hvert eneste år er det litt spenning og usikkerhet foran seriestart; - hvordan er nivået vårt i forhold til våre motstandere? – har vi trent for mye? – har vi trent for lite? – har vi trent riktig? – er vi klare? Og ekstra spennende er det når vi er nyopprykket i 1. divisjon. Vi i trener-teamet tror nok vi har trent både mye og riktig, men som trenere blir vi nok aldri helt fornøyd. Det er alltid noe som kan gjøres bedre, alltid ønske om å trene litt mer, og alltid se framover mot nye utviklingsmål.

 

Vi er imidlertid veldig fornøyd med årets gjeng som skal kjempe om poeng og seiere i 1. divisjon. Fornøyd med mixen av spillertyper og ikke minst holdningen og innsatsen de viser. Vi er i ferd med å skape en god trenings- og prestasjonskultur i gruppa, og tror vel at nivået vårt har økt ”et lite knepp” fra i fjor. Med noen hederlige unntak er storparten av årets spillerstall fra Kongsberg og omegn. Det er utrolig bra! Det viser at det har vært jobbet bra over lang tid i klubben, og at Skrim Kongsberg er et naturlig valg for spillere med ambisjoner fra klubber i nærheten. Vi har stort sett beholdt spillerne som sikret opprykket i våres, og i tillegg fått positive tilvekster med Marthe Kristin Olsen og Mari Paulsen fra Mjøndalen, Karoline Warloff fra Hokksund, Kirsten Jansen fra Porsgrunn og Ida Marie Aa fra Våg for å nevne noen.

 

Årets serie blir både utfordrende og spennende. Utfordrende fordi vi de siste to sesongene nesten bare har vunnet seriekamper, mens det denne sesongen blir mange jevne kamper som sikkert vil tippe både mot seier og tap. Det er lett å ha god lagmoral og bra støtte fra publikum i medgang. Utfordringen er å utvikle lagmoralen også når motgangen måtte komme. Samtidig blir årets sesong spennende fordi vi er på et høyere nivå med antatt bedre motstand. Noen av våre motstandere har et definert mål om opprykk til eliteserien – det har ikke vi! Vi skal bruke denne sesongen til å skaffe oss erfaringer på dette nivået. Det er viktig å bygge stein på stein for å få et solid bygg!

 

Vi gleder oss enormt til kampene i 1. divisjon, og håper Kongsberg vil være med oss når vi forhåpentligvis skal ”rule” i Skrimhallen!