Seier over Njård, og Skrim Kongsberg er klare for kvalifiseringsspill til Postenligaen!

Lørdag ettermiddag satte skrim-jentene seg på bussen inn mot Oslo, med ett mål for øye – Å SIKRE KVALIFISERINGSPLASSEN!Njård started i en litt utgrupert forsvarsformasjon, men i motsetning til tidligere, så lot ikke Skrim-jentene seg stresse, og tok heller kommandoen i kampen. Med gode angrepskombinasjoner, og aggressivt forsvarsspill gikk Skrim Kongsberg kjapt opp i en 2-3 målsledelse. Njård la om til et noe flatere forsvarsspill - og med 8 mål i første omgang av Njårds storscorer Senka Buljan, så fikk Njård kjempet seg tilbake i kampen igjen. Selv om angrepsspillet var bra, så ble forsvarsspillet til Skrim Kongsberg noe mindre aggressivt utover i første omgang, og lagene kunne gå til pause med 13-13 etter at Cathrine Korvald hadde satt inn en straffe i omgangens siste sekund.


Det var ganske så klart hva som måtte gjøres i andre omgang. Aggressiviteten i forsvarsspillet måtte opp, og Skrim Kongsberg måtte stoppe Njårds Senka Buljan og Christine Kronstad. Dette var en kamp som Skrim Kongsberg ville og skulle vinne - og selv om det kanskje ikke var årets mest velspillende kamp, så kjempet jentene godt, og kunne til slutt strekke armene i været for en 22-21 seier.
 

For første gang i historien er Skrim Kongsberg klare for å spille kvalifisering til Postenligaen, og Norges høyeste divisjon. I øyeblikket er det fjorårets divisjonskollega Oppsal som ligger på kvalifiseringsplassen i eliteserien, men ingenting blir avgjort der før siste runde spilles til onsdag. Nå kan Skrim-jentene dra til Østfold på søndag til sesongavslutning mot Halden med lave skuldre. Denne skal nå brukes som god trening i  forberedelsene til kvalifiseringen 24. og 28. april.


Cathrine var tilbake som toppscorer for Skrim med 7 mål, mens Ingvild Bakkerud ble kåret til Skrim Kongsbergs beste spiller. Njårds toppscorer ble Senka Buljan med 9.


Les mer på Laagendalsposten.no >>